tirsdag den 7. juni 2011

Matematik eksamen sucks

I dag har jeg været til den første rigtige mundtlige eksamen (uover AT, hvor der ikke var nogen forberedelsestid på skolen, men hvor jeg bare skulle forsvare den synopsis, jeg havde lavet og afleveret alt for lang tid inden).
Har brugt de sidste mange mange dage på at læse matematik, definitioner, teori og beviser.
Har fået 12, 12 i årskarakter, og matematik er faktisk mit ynglingsfag, så havde ret høje forventninger til mig selv. og mange af mine klassekammerater havde også sagt, at jeg sagtens kunne få 10, og når mange siger det, så begynder man at tro på det.
Ved ikke helt hvor godt forberedt jeg følte mig. På den ene side synes jeg virkelig, at jeg havde forberedt mig godt, men på den anden side følte jeg mig slet ikke klar, nok mere fordi jeg var ret nervøs.
Er egentlig mest nervøs lige inden jeg kommer ind, og det går så langsomt over under forberedelsen og til selve eksamen, underligt nok :P
Men det er ikke altid, at tingene går som man håber/forventer.
Trak nummer 12, integralregning med sammenhæng mellem areal og graf samt rumfangsbestemmelse.
Jeg fik 7
Mange vil måske synes, at syv er en udemærket karakter, og det ville jeg sandsynligvis også synes, hvis det var et hvilket som helst andet fag, men ikke matematik, som normalt er min stærke side.
Normalt kan jeg egentlig godt lide eksamener, men på den anden side ikke. Det afhænger så meget af hvilket emne man trækker, og jeg trak desværre et af de emner, som jeg måske ikke lige havde allerflest noter om. Det virkede simpelt nok, men alligevel et snævert emne, og derfor kræver det at man går helt i dybden med det. Min lærer forsøgte fint at hjælpe, som de nu gør. Men synes han afbrød mig flere gange og slog mig lidt ud af den ved at stille lidt kringlede spørgsmål. Men havde alligevel en følelse af, at det var gået ok, og at jeg ikke helt kunne svare på alle spørgsmål nok ikke trak så meget ned.
Fordi min lærer havde bladet sig så meget tog det lidt længere tid end jeg regnede med, og pludeselig sagde sensor; "du har 30 sekunder tilbage og mangler stadig punkt to; omtal rumfangsbestemmelse", ups, men nåede lige hurtigt hen over det og fik det væsentligste med.
Jeg havde nogle noter med fra forberedelsen, men kiggede ikke på dem en eneste gang, tror ikke det havde gjort den store forskel, men det burde måske være en lille fordel..
Lærer og sensor voterede i over ti minutter før jeg kom ind og fik min karakter.
Har aldrig fået 7 eller derunder i matematik før :(
Jeg blev lidt ked af det eller nok mest skuffet, og min lærer sagde så stille, at jeg havde forventet meget mere, det hjælper ikke ligefrem på humøret.
Mine søde veninder som var oppe lige før mig fik alle rigtig gode karakterer...
Ville ønske jeg kunne gøre det om, men det er der vidst desværre ingen mulighed for, øv øv...
Er glade på de andres vegne, men kan alligevel ikke lade vær' med at sammenligne mig med de andre, der har fået syv til eksamen i forhold til hvilket niveau de ligger på normalt.
Lige nu sidder jeg lidt med en følelse af, at alle andre eksamener er ligegyldige, har total mistet motivationen, og der er kun en dag til den næste eksamen.


Nogle gange hjælper det bare lige at få skrevet tingene ned :P hvilket førte til et langt og kedeligt indlæg.


Hehe, lidt "matematik", der alligevel kan få smilet frem :)

3 kommentarer:

 1. Op på hesten! Du skal jo netop bevise nœste gang, at det er DIG der er super-N, DIG der skal smides i springvandet ;) Go go go, du kan godt :D Ikke tœnke negativt og lade en eksamen ødelœgge det, men brug dem som motivation for, at sådan skal det ikke gå igen. Du kan godt :D

  SvarSlet
 2. Tak, hvor er du sød :)
  Nemlig, haha.. 10 er nu også helt fint :D
  vil forsøge ;)

  SvarSlet
 3. "Er glade på de andres vegne, men kan alligevel ikke lade vær' med at sammenligne mig med de andre, der har fået syv til eksamen i forhold til hvilket niveau de ligger på normalt."

  Eeejj, hvor er det synd for dig, at du karaktermæssigt skal mænges med pøblen :( Akademiet for talentfulde unge lå måske ikke inden for scooterrækkevidde, da der skulle vælges uddannelsesinstitution?

  SvarSlet