søndag den 29. april 2012

Billedspam af min "wrapper bag"

Jeg har længe haft et godt øje til de såkaldte wrapper bags, men de koster mellem 200 og 500kr, og hvorfor give så mange penge for noget man kan lave selv, så jeg gik ellers i gang :D
Har både brugt nogle film på youtube, der viser hvordan man gør, og en meget detaljeret beskrivelse på en blog, som du kan læse her: http://genbrugblirguld.blogspot.com/p/tasker-af-plastikemballage.html :D
Jeg har valgt at lave min af farverige genbrugsreklamer ;) Rema 1000, Netto, Kop&kande, Hjem og fix, Fætter BR og hvad jeg ellers lige havde ;) For at tasken skulle blive mere slidstærk valgte jeg at kliste et stykke bredt klar tape på den ene side af de stykker reklamer jeg havde klippet. Det er kun nødvendigt med tape på den ene side (heldigvis). Jeg købte den brede rulle tape ved Kontor Syd, hvor jeg arbejder, til 10kr :) Kan ikke lige huske om vejledningerne fortæller det, men man kan selv bestemme hvor store man vil have felterne, man skal bare sørge for at de er dobbelt så lange, som de er brede + lidt ekstra, så er de nemmere at sætte ind i hinanden.
Jeg lavede en del foldeark af gangen og så gik jeg elles bare i gang :) Det kræver en del fingerkræfter, tålmodighed og tid. Hvis du opfylder disse betingelser er det bare med at komme i gang.
Første ring påbegyndes

Første strimmel er færdig ;)

Så er der to færdige ringe :D Er glad for, at jeg havde min søster til at hjælpe med et par ting, fx at samle ringene, det kunne godt være lidt drilsk :)

Så fik jeg endelig samlet bunden, efter at projektet havde lagt stille i et ret langt stykke tid :)
Der er mange forskellige måder at samle bunden på, og jeg kunne ikke helt beslutte mig for hvad der ville være pænest eller nememst. Jeg ved heller ikke om jeg valgte den nemmeste metode, men pæntblev det i hvert fald. Jeg valgte at lave nogle små kvadratiske felter og sy dem på i alle mellemrum, for så til sidst at sy den sammen. På den måde fik man pæne hjørner i begge ender i modsætning til hvis man bare syer den sammen uden de små led, så bliver der et underligt mast hjørne eller et lille åbent hul, det ville jeg gerne undgå.

Jeg ville super gerne have den med til konfirmation, hvilket jeg fandt ud af lidt sent, haha.
Så sad to timer aftenen før for at få den færdig. Var sindsyg øm i mine fingre bagefter, av av...

De enkelte ringe syede jeg bare sammen med almindelig sytråd for at undgå mest muligt, at det blev at se, men ulempen ved tynd sytråd er, at der ikke skal så meget til før det knækker. Det skete også et par gange :) Så da jeg skulle sy bunden sammen og sy lynlåsen i brugte jeg noget stærkt kinatråd. Det knækkede dog også for mig en enkelt gang, men fik det redet :)
Er lidt spændt på at se hvor godt lynlåsen sidder fast efter jeg har brugt den et par gange, da det hiver ret meget i trådene hver gang man åbner og lukker den.

Man kan også vælge at forre den, men jeg kan god lide, at man også kan se det pæne mønster indvendigt ;) Det er ret sjovt, at sidde og kigge på, hvad der faktisk er på alle de små felter, der er bl.a. et billede af et ansigt, bacon, hakkekød, libresse, quality street, povl pava og meget mere :D

Jeg er allerede blevet spurgt af flere, om hvad jeg skulle have for at lave en taske til dem også, men det ved jeg ikke helt hvad jeg skal svare til. Efter at jeg var startet på projektet begyndte jeg at forstå hvorfor de andre tager så meget for taskerne, det er virkelig hårdt og tidskrævende :)
Men har dog planer om at lave mindst en mere, ved bare ikke lige hvad den skal laves af ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar